hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Új APEH-honlap: személyes adónaptár és budapesti látkép

  • adozona.hu

Szeptember 1-jétől új arculattal, az adózók számára korszerűbb, kezelhetőbb formában jelenik meg a világhálón az adóhatóság – tájékozat az APEH. Személyes adónaptára is lehet az adózóknak.


A személyes adónaptár programja több hónapig készült – mivel több száz logikai feltételnek is eleget kell tennie - s a hivatal már több mint egy hónapja teszteli az új rendszert – tájékoztat az APEH sajtóközleményében. A tesztelésben adószakértők és adótanácsadók is közreműködtek.

A személyes adónaptárt úgy alakították ki a szakemberek, hogy a magánszemélyek, vállalkozások adózással kapcsolatos kérdésekre adott válaszaikkal egyedileg álljon össze az adónaptár. A rendszer menüjében kérdésekre kell választ adni, amelyhez a program segítséget nyújt. A válaszok alapján a program eljuttatja az adózóra vonatkozó bevallások listáját nyomtatványszámokkal, az azokra vonatkozó benyújtási és fizetési határidőkkel.

A személyes adónaptár kétféleképpen vehető igénybe:
1. Anonim felhasználóként az adóhivatal honlapján (de e-mail cím szükséges, hogy a rendszer üzenetet tudjon közvetíteni)
2. Ügyfélkapun regisztrált felhasználóként. Ha valaki az Ügyfélkapu rendszerét használja, a különféle adózási, bevallási határidők lejárta előtt figyelmeztető e-mailt kap, illetve a rendszer az előállított személyes adónaptárakat megőrzi, így azokat a felhasználó a későbbiekben bármikor megtekintheti - ezt a szolgáltatást legkésőbb szeptember 10-étől lehet igénybe venni.

„A személyes adónaptár már a megújult APEH-honlapon lesz elérhető. Új helyen látható majd az adózási határidőkre figyelmeztető rész, a web-felület színárnyalatában az APEH új arculatához illeszkedő színek jelennek meg, azaz a bordó és a szürke, s a főlap felső harmadában Budapest látképe az aktuális napszaknak megfelelően hatóránként változik” – tájékoztat az adóhatóság. Lesz gyakran ismétlődő kérdések menüpont is. Itt az APEH-hez érkezett gyakori kérdésekre adott válaszok találhatók, amelyek megkönnyíthetik a továbblépést egy-egy ügyben.

Az állami adóhatóság honlapja a hazai web-felületek között a leggyakrabban látogatott oldalak között szerepel. Idén már több mint 12 millióan kattintottak hosszabb-rövidebb időre a felületre – továbbra is hozzáférhető és használható a gyengén látók, vagy vakon élő emberek számára.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénztár miatti kiva-csökkentő tétel

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink