hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Munkaügyi szabályok, amelyek év végétől lesznek hatályosak

  • adozona.hu

Változtak a munkaerőkölcsönzésre és az iskolaszövetkezeti munkára vonatkozó szabályok. A teljesség igénye nélkül kiemeltünk néhányat.

Munkaerőt kikölcsönözni legfeljebb 5 évre lehet, szól az új szabály, amely csak a december 1. után kötött munkaszerződésekre vonatkozik. Változtak az iskolaszövetkezeti munkára vonatkozó szabályok. augusztus 1-gyel. módosultak, melyeket úgyszintén csak az ezt követően létrejött jogviszonyokra kell alkalmazni.

A legfontosabb változás, hogy a megrendelő szabadon utasíthatja a diákokat (feltéve, ha betöltötték a 18. életévüket, a fiatalkorúak esetében ez eltérően alakul), míg korábban ezt a jogot csak az iskolaszövetkezet gyakorolhatta, hívta fel a figyelmet Kártyás Gábor munkajogi tanácsadó a Conforg kft szeptemberi konferenciáján.

Hozzátéve a jogviszonyt egy úgynevezett keretszerződés létesíti, a konkrét feladat ellátásához azonban egy további, újabb szerződést kell kötni. Ez egy kvázi munkaszerződés mely már tartalmazza a megrendelő személyét, munkakört, munkahelyet.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanértékesítés jövedeleme

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink